Behandelingen

 

Periodieke controle

Periodieke controle

Wij adviseren om minstens twee keer per jaar een afspraak te maken voor tandartscontrole. Op die manier kunnen mogelijke problemen in een vroeg stadium worden gesignaleerd. Tandsteen verwijderen en polijsten doen we ook tijdens de controle.

Mondhygiëne en preventie

Mondhygiëne en preventie

Onze mondhygiënisten zijn gericht op het voorkomen van cariës, en geven daar dan ook uitgebreide preventieve informatie over. Ook het reinigen, verwijderen van tandsteen, plaque en aanslag wordt door de mondhygiënisten verzorgd.

Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde omvat het herstellen van beschadigde tanden en kiezen. Onder andere het vullen van gaatjes, maar ook het herstellen van bestaande vullingen. Of het plaatsen van porseleinen of composiet facings.

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Esthetische of cosmetische behandelingen zorgen dat u kunt rekenen op het fraaist mogelijke gebit. Dat kan worden bereikt met onder andere: tandkleurige vullingen, facings, kronen en soms zelfs bruggen.

Tanden bleken

Tanden bleken

Door het eten van sterk gekleurde voedingsmiddelen of door leeftijd kan het gebeuren dat tanden geliger worden. Door middel van een tandenbleek behandeling kunnen we uw tanden weer witter maken.

Parodontologie

Parodontologie

Parodontologie is gericht op het behandelen van ontstoken tandvlees en andere weefsels rond de tand. Ook wanneer er problemen ontstaan aan het tandvlees bij implantaten.

Implantologie

Implantologie

Een implantoloog vervangt één of meerdere tanden door implantaten. Deze implantaten kunnen na het plaatsen worden voorzien van een kroon, brug, of een overkappingsprothese.

Endodontologie

Endodontologie

Ook wel bekend onder de naam wortelkanaalbehandeling. Hierbij wordt de kies opengemaakt en zeer grondig gereinigd met als doel het desinfecteren en hermetisch afsluiten van de wortelkanalen.

Frames en protheses

Frames en protheses

Een frame is een gedeeltelijke gebitsprothese. Gebitsprotheses zijn er in verschillende varianten, zoals het traditionele kunstgebit, maar ook een klikgebit (prothese op implantaten) is hier een voorbeeld van.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Wanneer een tand of kies beschadigd is en een restauratie niet mogelijk is kan een kroon worden geplaatst. Als er meerdere tanden of kiezen vervangen moeten worden kan dat door middel van kronen op een brug.

Chirurgie

Chirurgie

Chirurgie wordt toegepast wanneer heelkundige ingrepen op het kaakbeen en de omliggende weefsels nodig zijn.

 

055 – 3013488